Oprichting Inspire2Go
February 17, 2020
Inspire2Go

Waarom Inspire2Go?

Wij vinden dat bewezen kennis en kunde sneller naar de patiënt moet worden gebracht. Ook moeten patiënten zuiver, eerlijk en volledig geïnformeerd worden om hem of haar de juiste beslissing ten aanzien van hun behandeling te kunnen laten nemen. Er moet niet alleen aandacht voor cure maar ook voor de care component zijn. En we vinden dat behandeling bij kanker niet langer afhankelijk moet zijn van je postcode.

Start Inspire2go

In 2019 zijn Tielo Jongmans en Peter Kapitein met een werkgroep aan de slag gegaan samen met professionals op het gebied van organisatie en commercie om hier invulling aan te geven. Dit is het begin van Inspire2Go.

Op het jaarlijkse congres van Inspire2Live in Amsterdam op 29, 30 en 31 januari heeft Inspire2Go zich voor het eerst openbaar gepresenteerd. Eén van de meest in het oog springende eerste activiteiten op de korte termijn is de presentatie van een onderzoek van IQVIA *) half maart 2020 in Nieuwspoort te Den Haag. Hiervoor is ook Minister Benno Bruins uitgenodigd.

Enquête IQVIA

Een van de vragen die in het onderzoek van IQVIA aan kankerspecialisten is gesteld is: “welke kankercentra vormen de top 3 in Nederland? Met behulp van de antwoorden zijn de top centra voor de vijftien meest voorkomende kankersoorten bepaald. Veel van de beschikbare informatie over de meest effectieve behandeling, de beste revalidatie en de meest gunstige vergoedingen bereikt de patiënt niet, of te laat.

Conclusie: dat kan anders

Inspire2Go scheidt het kaf van het koren en komt mede door dit onderzoek met betrouwbare en voor iedereen toegankelijke informatie.

Meer weten?

Neem telefonisch contact op met Remco van der Molen Kuipers (+31 6 54 22 73 10) of Ralph Elias (+31 6 51 43 54 09) of stuur een mail naar info@inspire2Go.org

*) IQVIA is marktleider in het combineren van data, technologie, geavanceerde analyses en marktexpertise om samen met klanten de gezondheidszorg vooruit te helpen. Met de bedrijven waarmee zij samenwerken maken ze een moderner, effectiever en efficiënter zorgsysteem mogelijk. Ook creëren ze innovatieve oplossingen die patiënten levens verbeteren.