In memoriam: Molouk Milani

Molouk was altijd zeer betrokken bij elke stap die we zetten met eerst Alpe d’HuZes en later Inspire2Live. Toen ze in 2011 zelf kanker kreeg, was het voor haar dan ook direct zonneklaar dat ze zich actief wilde inzetten.

Molouk was een van de eerste Patient Advocates van Inspire2Live en haar focus lag op haar diepgewortelde wens om de best mogelijke kankerzorg voor iedereen beschikbaar te maken. Haar eigen zoektocht naar de beste zorg had te lang geduurd en heeft haar kostbare tijd gekost. Vanaf het prille begin heeft ze zich met al haar bijzondere talenten ingezet om artsen en ziekenhuizen te overtuigen dat het slechts om één ding draait en dat is de patiënt. Iedereen die Molouk’s pad ooit gekruist heeft, weet dat ze met al haar charme en vriendelijkheid, de kaas nooit van het brood liet eten en haar intense doordringende blik en scherpe geest, lieten weinig ruimte voor twijfel.

Met een diepgeworteld respect voor ieder individu, ging ze altijd recht voor datgene wat goed is voor de patiënt, geen ruimte voor iets minder dan het beste.

Molouk was een prachtig mens; respectvol, eerlijk, recht-door-zee, gedreven, intelligent, oprecht en verbindend. We zullen haar sprankelende persoonlijkheid en eerlijke en scherpe inzichten vreselijk missen. Haar bezieling en gedrevenheid zullen altijd bij ons blijven en ons aanzetten er nog een schepje bovenop te doen, uit liefde.

Onze gedachten gaan uit naar haar man, kinderen, zussen en ouders die verder moeten zonder Molouks liefdevolle aanwezigheid. Het verdriet is intens.

Molouk is voor altijd in onze gedachten en in ons hart.

Namens de Patient Advocates van Inspire2Live,
Coen van Veenendaal